Daedalus

18 март 2012 г.

Топ 10 браузъри по света

Топ 10 от най-използвани браузъри по света!

Днес ще Ви представя, най-често използваните браузъри в днешно време, но преди това ще се запознаем с термина браузър. Уеб браузърът е компютърна програма с помощта на която отваряме хипер връзки, главно страници с помощта на браузъра, компютъра разчита съответния програмен език на страницата и се зарежда. Днес има много различни браузъри, но каква е съответната разлика между всички тях: стабилност, бързина и сигурност. Както знаем операционните системи имат свой собствени браузъри. За най-често използваната операционна система Windows  е Internet Explorer, а за Linux e Safari. Тук ще изложа 10  които са използвани от голям кръг хора и предлагат добри характеристики:

На първо място е гигантът в тази сфера Mozila Firefox. Той се отличава пред останалите си конкуренти с добрите характеристики които предлага, големия си пазарен дял сред останалите и добрия си имидж. Радва се на голяма аудитория сред потребителите си по цял свят.

Логото на браузъра илюстрира гъвкавостта, професионализма и динамиката за работа с него!

Второ място заема един от новите попълнения на уеб браузърите, а именно Google Chrome. С него google, може да се гордее с добрата си инвестиция, която е направила при създаването му. Браузърът е изключително полезен с добро меню и много лесен за ползване. Той има висок темп на развитие, за кратко време от излизането си на пазара измества няколко големи конкуренти на Mozila и се нарежда на 2 позиция. Тенденцията при него е увеличаващият се брои аудитория, като се очаква да надмине и Firefox след известно време.


На 3-то място се нарежда браузъра на Windows, а именно Internet Explorer. Като тенденцията показва, че с всяка изминала година потребителите ползващи го намаляват. 

Четвъртото място е отредено за Opera. Този браузър също е много добър но смущава потребителите си с тромавото си меню.

Призовата 5 позиция заема браузъра Safari. Той се нарежда и на първа позиция сред ползващите операционна система Linux. Предоставя много функции и добра производителност  в сърфирането.

 Други браузъри които по- малко се използват са: Netscape, Maxthon, Flock, Avant и iCab.